Hemmeligheder alle vegne

HEMMELIGHEDER ALLE VEGNE er en grafisk roman i tre suiter. Billederne akkompagneres af en prolog af Per Aage Brandt, en epilog af Christina Hesselholdt og et hovedstykke af Christel Wiinblad.
Forlag Artur
2017

HEMMELIGHEDER ALLE VEGNE er en grafisk roman i tre suiter.
Billederne akkompagneres af en prolog af Per Aage Brandt, en epilog af Christina Hesselholdt og et hovedstykke af Christel Wiinblad.

Maria Wandel har inviteret tre forfattere til at skrive tekster til bogen, ud fra hvad hendes tegninger inspirerer dem til at skrive. Bogen er uden lineær handling, læseren danner selv sine egne forbindelser. Tegninger og tekstlige tankestrømme skaber nye associationer, sproglige, psykologiske, grafiske. Idéen er, at både tegninger og teksters betydning er åbne og rammende, og på samme tid, strømpile for tankerne.
Hovedstykket er skrevet op imod en ´billedfrise´ af kunstneren Maria Wandel, således at de to udtryk – billede og tekst – er helt integreret og skiftevis illustrerer hinanden. Der er derfor hverken tale om en tegneserie eller tale om en illustreret bog i traditionel forstand, men om en udgivelse, hvor de to udtryksformer smelter sammen og udgør et samlet værk.
HEMMELIGHEDER ALLE VEGNE er en udgivelse, hvor en billedkunstner med bidrag fra tre generationer af forfattere (alle centralt placerede i Forfatterskole-miljøet) har frembragt et sammenhængende værk, der i streg og ord leverer tre variationer over temaer som hemmeligheder, kriser og længsel – men også flirt, drinks og palmer.